lördag 12 augusti 2017

Mikael Hagenbo skriver den 11 augusti

Mikael Hagenbo skriver den 11 augusti 2017

Robin Lundin är tillbaka med del 3 av sitt inlägg om politisk korrekthet och hur det förstör Sverige mitt framför ögonen på oss. 

Del 1 hittar du här och del två hittar du här. Över till Robin: 

Politiker av idag talar ofta om "vår demokrati" som om den vore något självklart. 

De glömmer dock att demokratin som statsskick bara är en formell angelägenhet, där snarare den politiska korrektheten är det regerande statsskicket.

Mer eller mindre likt en osynlig ande spökar den allestädes närvarande bakom var och vartannat TV-inslag, radio-program, debattprogram och myndighetsbeslut. 

Med floskler arbetar maskineriet sig fram, nu senast i raden begreppet “med rasist”, vilket tragikomiskt nog skulle kunna liknas vid påståendet: “Om du inte är en “medkommunist” så är du en medrasist!” 

Allt detta sammantaget har eliten lärt oss är adekvat med ett äkta folkstyre. Motsägelsen blir än mer uppenbar, då samma politiker anser att svenska folket inte ska få folkomrösta om vilken nivå på asylinvandring Sverige ska hantera. Eller respekten för individens autonoma rätt i fråga om vilket kön den anser sig tillhöra. 

Något som för övrigt statsfeminismen förbehåller sig rätten att uppfostra medborgarna med från vagga till grav. 

Överallt tycks istället "vår demokrati" helt plötsligt befinna sig i så pass förträffligt skick att det inte ens är värt att låta majoriteten avgöra sina egna liv. 

Till statsskicket beträffat är "vår demokrati" i praktiken en skendemokrati, där riksdagen och regeringen efter eget godtycke på sikt kan manipulera grundlagen utan att en högsta domstol kan blockera genom veto. 

Detta är nackdelen med den svenska monarkin, framför ett amerikanskt system med republik. Politisk korrekthet av idag sveper över Sverige likt en löpeld och riskerar på ett fåtal decennier att kraftigt inskränka dom demokratiska fri och rättigheterna helt i linje med dom gemensamma attribut som kännetecknar en totalitär stat (övervakningssamhälle, kontrollsamhälle med mera). 

Den politiska korrektheten står på rak kollisionskurs med den västerländska civilisationen. 

Dess idétradition sprungen ur idén om folkuppfostran, skendemokrati är enbart lojal till en kulturmarxistisk nomenklatur inspirerad av den ursprungliga marxismen. 

Många sätter i dag tilltro till att socialdemokratins främsta mål är att skapa ett välfärdssamhälle. Man glömmer dock att socialdemokratins ideologiska övertygelse är stöpt ur socialismen (marxismen) och att konsekvensen av deras handlande idag blir det motsatta till vad dem hävdar. 

Produktionsmedlen inom marxismen skall tillhandahållas inom statens regi, något som översatt till dagens svenska samhälle blir såväl varor, tjänster som kapital. 

Inte bara arbetaren inkluderas, likväl den importerade bidragstagaren. 

Att vi har en blandekonomi passar kulturmarxismen utmärkt. Utrymmet för att skapa ett nytt proletariat erbjuds och måste därför exploateras. Utan denna permanenta underklass får man därför ingen legitimitet för sin egen maktapparatur, varför man även är så mån om dess framtida existens. Att ha ett homogent etniskt folk med ett välfärdshem är garanterat ett problem för den statsapparat som livnär hela sin makt av enbart rätten att få administrera produktionsmedlen. 

Hela Sveriges BNP ska nämligen administreras av staten och näringslivet med åtskillnaden att staten alltid kan förbehålla sig rätten att vara medborgarens förälder, oavsett hur dålig den är. 

Resultatet blir att staten även automatiskt tar sig rätten att bestämma vilken nivå på asylinvandring landet ska få, vilket successivt bygger upp en enormt stor "bidragsklass" som slutligen kommer att knäcka välfärden. Resultatet då kommer att bli inställda pensioner, utebliven sjukvård, skola och övrig social service. 

Där kommer kanske upp emot 90 % av befolkningen att leva på u-landsnivå med endast en liten rik elit i toppen. Denna elit kommer säkert fortsätta intala massorna om "allas lika värde" trots att det vardagliga faktum om allas lika misär lär svida som salt i öppna sår där denna elit samtidigt kommer att smörja sitt krås på dess bekostnad. 

Samtliga svenska partier av idag som någonsin befunnit sig i regeringsställning har dessvärre varit antingen direkt styrda av eller indirekt influerade av kulturmarxismen. 

Det är den som vill centralisera makten, upplösa kärnfamiljen, öka elitens vetorätt, skapa interna motsättningar, slopa konsekvensneutral utbildning genom ökad propaganda, utbreda fattigdom genom sociala orättvisor och så vidare. 

Lösningen på problematiken är att öka folkbildningen i samhället angående den kulturmarxistiska lärans syfte samt dess följdkonsekvenser för samhället i stort där den slår rot. 

Det är oerhört viktigt att påvisa hur kulturmarxismen är direkt fientlig till den västerländska civilisationen, vilken föddes av romersk rätt, grekisk filosofi och vetenskap. 

Ett demokratiskt samhälle med jämlika villkor för alla och envar borde därför inte administreras av någon som helst politiskt korrekt överideologi. 

Varje sådant samhälle är dömt att på demokratisk väg bli ett fiasko. Däremot av en genuin moralisk kategori vars värdeomdöme om den absoluta rättvisan, som gäller före några andra på förhand givna uppfattningar, kan i förlängningen enbart rädda demokratin ifrån den politiskt korrekta antidemokratins absorption. 

http://hagenbo.blogspot.se/2017/08/om-den-politiska-korrekthetens_11.html

Kopierat av Thore Hult


Mera av
Anita Ninnan Kristersson den 11 augusti 2017
Jag tycker polisen kan städa upp och följa Svea Rikes Lag, och inte hitta på egna dåliga ideér. De är inte svenska medborgare då har de ingen rätt att demonstrera här. Kan det vara så att regeringen bett dem avvakta för på Rosenbad har de fått kalla fötter och vet inte fur de ska reda ut det här. Hå hå ja ja...sicket styre, man tror inte det är sant, vuxna människor som velar när det behövs raka besked.


Anita Ninnan Kristersson

Citat från inlägg här: DE SÅ KALLADE DEMOKRATISKA POLITIKER SOM INTE KAN SAMTALA MED ANDRA DEMOKRATISKA POLITIKER. BORDE KANSKE SKAFFA ANNAT JOBB SOM DE KAN HANTERA. ELLER DET FINNS KANSKE INTE?
ISTÄLLET OFFRAR DE SVERIGE I SIN HELHET TILL MÖRDARSEKTEN ISLAM OCH DERAS SHARIA LAGAR.
LANDSFÖRRÄDERI PÅ HÖG NIVÅ,
NÄR MAN LÅTER EN SPION ORGANISATION OFFRA RIKETS SÄKERHET OCH FÅR SITTA KVAR.




Kerstin Dufvenberg den 8 augusti 2017

Ytterligare en repetition eftersom jag tror att vi måste förstå vad Sossarna håller på med för att kunna bekämpa det, stoppa inte huvudet i sanden sprid vad som händer till alla ni känner.

Från texten:
så länge han inte markerar mot den antisemitism och den terror mot kristna och judar som Muslimska Brödraskapet företräder, så länge kommer frågetecknen kvarstå på var han och socialdemokratin befinner sig och är på väg.

Däremot kan statsministern mycket väl troget tjänat och fortfarande tjäna rollen som en nyttig idiot åt Brödraskapet och andra krafter. En ofta ofrivillig roll som återfinns i all politik och underrättelsetjänst. Om det är så är statsministern låtanden och göranden mycket medvetet styrts av andra krafter som han själv inte förstår sig på eller är medveten om – då blir hans nuvarande positionering och uttalanden begripliga och förlåtliga.

Är däremot statsministern medveten om vilket spel han spelat och spelar med i kommer skeendena i ett annat ljus.

https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar